Бактерії – значення, що таке?

БАКТЕРІЇ – мікроорганізми з прокаріотичним типом організації клітин. Вони характеризуються величезною біохімічною різноманітністю, повсюдним поширенням і генетичною гнучкістю. Бактерії є активними учасниками кругообігу речовин в природі, так як здійснюють багато ключових реакцій цього процесу (нітрифікацію, азотфіксацію, окислення і відновлення сполук сірки та ін.). Основна роль бактерій полягає в деструкції різних органічних і неорганічних речовин, в меншій мірі вони є продуцентами.

БАКТЕРІЇ – царство живих організмів, представлених переважно одноклітинними організмами, що мають досить просту будову клітини. У бактерій немає оформленого ядра, тому їх відносять до прокаріотів. Дуже давня група живих організмів.

БАКТЕРІЇ – царство живих організмів. Відрізняються від організмів інших царств будовою клітини. Одноклітинні або об’єднані в групи мікроорганізми. Нерухомі або рухомі – з джгутиками.

Презентація про бактерії

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Видоутворення – значення, що таке?Видоутворення – значення, що таке?

Видоутворення – це дуже складний еволюційний процес виникнення нового виду. Буває двох типів: 1. Географічне (відбувається дуже повільно, сотні тисяч поколінь) – загострення боротьби за існування між особинами виду; розселення

Царство бактерій. Загальна характеристикаЦарство бактерій. Загальна характеристика

Відомо близько 2500 видів. Мають клітинну будову, але не мають ядра, відокремленого мембраною від цитоплазми. Бактерії за формою бувають: кулясті (коки), паличкоподібні (бацили), вигнуті (вібріони), спіральні (спірили), у вигляді ланцюжка