Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Фон слайда. Заливка кольором

Фон слайда. Заливка кольором

Колір фону може і не відповідати темі. Програма надає можливість вказівки не тільки кольору, але і текстури, а також можливість вибору градиентной заливки. При градиентной заливці цвіт плавно змінюється від одного відтінку до іншого або від одного кольору до іншого. Щоб скористатися цією можливістю, виконайте наступні дії.

1. На вкладці Дизайн в групі Фон клацніть по кнопці Стилі фону (Background Styles).

2. Виберіть пункт Формат тла (Format Background).

3. У діалоговому вікні Формат фону на вкладці Заливка (Fill) встановіть перемикач в положення Градієнтна заливка (Gradient fill). Відкриється група елементів управління для створення різноманітних ефектів.

4. Зустрітися з можливими варіантами колірних рішень, розкривши список Назва заготовки (Preset Colors).

Зустрітися з елементами управління Тип, Напрямок, Яскравість, Прозорість, Точки градієнта. За допомогою цих елементів управління можна домогтися безлічі ефектних результатів.

5. Виберіть підходящий варіант. Його можна застосувати до одного слайда (клацнувши по кнопці Закрити) або до всіх слайдів (клацнувши по кнопці Застосувати до всіх).

Можливо, вам сподобаються яскраві, насичені кольори, які ефектно переливаються на слайді. Але для остаточного варіанту краще залишити приглушений, нейтральний фон, щоб увага глядача зосередилося на основному змісті та зображеннях.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Додавання вмісту в слайдДодавання вмісту в слайд

У кожному макеті службові елементи вже відформатовані згідно налаштувань поточного зразка: заголовки і підзаголовки мають встановлений шрифт і розмір, для списків задані маркери певної форми, рамки для графічних об’єктів і

Поняття презентаціїПоняття презентації

Головна задача будь-якої презентації – представлення аудиторії думок, знань чи ідей певної тематики у вигляді наочного матеріалу. Програма презентацій супроводжує розповідь доповідача демонстрацією зображень, графіків, таблиць, діаграм і відеороликів, що