Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Як самостійно вивчати англійську мову з нуля?

Як самостійно вивчати англійську мову з нуля?

Вивчення будь-якого іноземної мови – нелегке завдання. В першу чергу важливо розуміти, для чого вам потрібна мова. Можливо, англійська вам необхідна для подорожей? Або вам потрібен ділова англійська, щоб отримати роботу своєї мрії? Або просто підтягти рівень для оцінки в університеті? Може навіть математику на англійській хочете вивчати.

Тобто для початку потрібно визначити мету, а потім інструменти, які підходять для її досягнення.

Перше – якщо ви в англійському зовсім новачок, то було б непогано уявляти собі, як читаються слова. Тобто пункт №1 – правила читання слів. Читайте і повторюйте слова вголос, в тому числі і спираючись на приклади з фільмів, серіалів або пісень.

Друге – формування особистого словника. Немає необхідності вивчати напам’ять всі слова зі словника від A до Z. Як правило, все починається з загальних тем і простих слів. Згадайте, які слова ви найчастіше використовуєте в повсякденному житті, визначте коло цікавлять вас тем. Зручно користуватися електронним словником, особливо таким, який працює в режимі оффлайн. Тобто, якщо ви вчите англійську для подорожі, почніть вчити лексику, яка знадобитися вам в поїздці.

Третє – граматика. Щоб успішно застосовувати ваш словниковий запас, потрібно розуміти, як слова поєднуються один з одним, як висловити ту чи іншу думку правильно. В англійській граматиці ціла купа правил і ще більше винятків. Але без неї нікуди. Є багато підручників, які допоможуть вам у вивченні правил. Якщо підручники вам не до душі, ви завжди можете підібрати собі зручний інтернет-ресурс. Краще вибирати курс зі зворотним зв’язком. Це дасть вам можливість оперативно отримувати відповіді на виникаючі в процесі навчання питання. А їх абсолютно точно буде чимало.

Отже, певна база є. Що далі? А далі, щоб мова не залишалася лише пасивним багажем, потрібно нею говорити. А щоб говорити, потрібен співрозмовник. А щоб спілкування вдалося, потрібно розуміти співрозмовника. Ще дві важливі складові у вивченні мови – говоріння і слухання, що, як правило, викликає найбільшу скруту.

До звучанню іноземної мови потрібно звикнути. Не поспішайте відразу дивитися фільми в оригіналі, орієнтуйтеся на свій рівень. Ідеальний вихід – знайти ресурс, який запропонує вам відео різного рівня, дуже добре, якщо це буде відео з субтитрами.

Співайте пісні. Доведено, що це дуже ефективний спосіб тренувати відразу мова і слух.

І, нарешті, говоріння. З ким говорити? Можна тренуватися на оточуючих, можна говорити з самим собою. Але що робити з неминучими помилками і купою питань? Для розвитку навичок говоріння на мові вам швидше за все знадобиться не просто співрозмовник, а компетентний співрозмовник, який буде коригувати вашу мову.

Отже, мета поставлена, засоби обрані. Залишилося зрозуміти, як мотивувати себе і не кинути все на півдорозі.

Переконайтеся, що ваша мета цілком реальна і відповідає вашим потребам. Починайте з азів, не намагайтеся осягнути неосяжне і вивчити всі відразу. Переходьте від простого до складного. Але і зовсім легких завдань собі не ставте, інакше будете тупцювати на місці. Навчання повинно бути трохи важким, але все ще можливим для успішного виконання. Так ви будете отримувати радість від своїх досягнень, а не розчарування, що знову не впоралися або не зрозуміли.

Виберіть відповідний для вас метод навчання. Не розлучаєтеся з телефоном? Встановіть відповідну програму. Любите читати? Читайте книги. Звичайно, Шекспіра в оригіналі відразу не здолати. Але цілком можна підібрати адаптовану літературу відповідно до вашого рівня. Слухайте музику, дивіться фільми. Вивчення мови – не нудне зубріння, а процес, від якого можна отримувати задоволення.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Шкільні канікули. 10 за і проти їх проведення в дитячому таборіШкільні канікули. 10 за і проти їх проведення в дитячому таборі

Шкільні канікули! Кожен школяр чекає їх з нетерпінням, уявляючи, що на тижні не буде школи й постійних турбот. І ось вони наступили – довгоочікувані шкільні канікули. Перші 2-3 дні просто

10 способів навчитися програмувати самостійно10 способів навчитися програмувати самостійно

Програмування – один з найцінніших навичок для кар’єрного зростання, саморозвитку і створення чогось дивовижного. Десять порад для тих, хто тільки починає свою подорож у світ програмування.