Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Підвищення продуктивності праці при роботі з комп’ютером

Підвищення продуктивності праці при роботі з комп’ютером

У сьогоднішній статті хочеться продовжити тему по оптимізації вашої роботи за комп’ютером з метою економії вашого дорогоцінного часу, при цьому підвищуючи ефективність роботи. Погодьтеся, що сучасна людина проводить дуже багато часу за комп’ютером вдома і на роботі. Час часто витрачається неефективно, тому пропонуємо вам кілька порад, які дозволять якісно та ефективно провести час за комп’ютером.

Способи економії робочого часу

1. Вивчіть поєднання гарячих клавіш. Мало хто знає, що корпорація Windows, створюючи свою унікальну операційну систему, внесла в неї велика кількість сполучень різних клавіш для більш швидкого виконання того чи іншого завдання. Основні комбінації в роботі програми PowerPoint дивіться в статті Використання клавіатури для прискорення роботи з програмою PowerPoint

2. Дізнайтеся корисні функції комп’ютерної миші. Мало хто знає, що звична для всіх комп’ютерна миша теж має свого роду секрети, які вам допоможуть істотно заощадити час.

3. Навчіться методиці швидкого і сліпого набору тексту. Навик швидкого набору тексту на клавіатурі – це необхідна вміння, яке потрібно розвивати і вдосконалювати. Не бійтеся переучуватися, тим більше навчитися швидкому набору тексту на клавіатурі досить легко. Як навчитися, дивіться в статті Як навчитися швидко друкувати?

4. Тримайте в порядку комп’ютерний робочий стіл. Велика кількість людей бездумно люблять зберігати свої файли прямо на робочий стіл, тому що це найпростіше. Порада: наведіть порядок на робочому столі, не захаращуючи його непотрібними ярликами програм і тимчасовими документами. Це не тільки сповільнює роботу на комп’ютері, але і створює хаос у Вашій свідомості.

5. Налаштуйте меню «Пуск». Меню «Пуск» за замовчуванням містить безліч непотрібних пунктів, якими Ви ніколи не скористаєтеся. Налаштуйте меню «Пуск» так, щоб там відображалися тільки необхідні для роботи програми, а все зайве і непотрібне можна просто видалити.

6. Використовуйте меню швидкого запуску. Використовувати це меню дуже зручно. Додайте в цьому меню улюблені й затребувані Вами програми.

Оптимізація самого комп’ютера

Комп’ютер, який «зависає», «глючить» – відбирає забагато часу, продуктивність праці падає, значна частина часу йде на подолання цих труднощів, а не на роботу. Є кілька простих рекомендацій:

Антивірусна діагностика. Віруси уповільнюють роботу комп’ютера та програм, слід захистити комп’ютер від вірусів.

Видалення тимчасових файлів. Це, в основному, файли з розширенням tmp, зберігаються в папках з назвою Temp. Як правило, вони видаляються разом із перезавантаженням комп’ютера, але якщо комп’ютер був вимкнений некоректно, то темповскі файли можуть накопичуватися, забиваючи простір жорсткого диска.

Архівування даних. Використовуючи класичні архіватори, які вже є в кожній операційній системі.

Звільнення місця на жорсткому диску. Файли і папки, які не використовуються, – слід прибрати з жорсткого диска, перенести їх на диски CD, флешки. Якщо використовувати флешки для зберігання даних, то не слід брати ті, які знаходяться в постійному використанні, щоб уникнути втрати даних.

Збільшення оперативної пам’яті. Сучасні стандарти вимагають все більших можливостей від комп’ютера, тому збільшення оперативної пам’яті, а також обсягу жорсткого диска і оновлення відео-карти – рішення, яке залишається актуальним. Ноутбуки та планшети, на жаль, не мають такої можливості, додавання пам’яті можливе лише для звичайного стаціонарного комп’ютера.

Купівля нового комп’ютера. Сучасний комп’ютер – на порядок об’ємніший і швидший, і покупка нового комп’ютера чи ноутбука, часом, може значно прискорити роботу. Наприклад, пропонуємо глянути на варіант MacBook Air фірми Apple з відмінні комплектуючими та дизайном.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Плюси та мінуси електронних підручниківПлюси та мінуси електронних підручників

Ми живемо в прогресуючому 21 столітті, в якому інформаційна революція відкрила нову еру – еру комп’ютерів, електронних гаджетів, смартфонів, інтернету. Світ стрімко змінюється на наших очах. Ще вчора ми стояли

Які книги читати в початковій школіЯкі книги читати в початковій школі

Читання не повинно обмежується шкільною програмою. По-перше, дитині можуть не подобатися книги, які йому задає вчитель. По-друге, в шкільну програму не входить маса цікавих сучасних видань. Ось поради що і

Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освітиНавчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Років сорок тому радянська освіта вважалася кращою в світі, а жителі Союзу – найбільш начитаними і ерудованими. За останні роки ситуація змінилася кардинально і вже сьогодні країни СНД серйозно відстають