Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні В яку країну відправитися вчитися? Рейтинг країн з найкращими ВНЗ

В яку країну відправитися вчитися? Рейтинг країн з найкращими ВНЗ

Для кожної сім’ї, в якій росте випускник, дуже актуальною є тема подальшої освіти за кордоном. Іноді це може здатися чимось далеким, практично нереальним. Звичайно, іноземний диплом дуже цінується в наш час, але більшість абітурієнтів лякають проблеми, які неодмінно зустрічаються на шляху кожного студента закордонного вузу.

Варто відзначити, що іноземний диплом є більш цінним для роботодавців за кордоном. Вони відносяться до українських дипломів досить насторожено. Також ви зможете добре вивчити іноземну мову, адже занурення в мовне сферу є хорошим способом поліпшити свої навички. А досконале володіння іноземною мовою явно виділить вас серед інших працівників. Крім цього, ви можете знайти корисні контакти по всьому світу і навіть можливість отримати добре оплачувану роботу за кордоном.

Хіба заради цих плюсів не варто ризикнути? Можливо, варто почати з вибору країни навчання для здобуття вищої освіти за кордоном.

США

Вузи США займають перші місця важливих всесвітньо відомих рейтингів: QS, THE і ARWU. Незаперечним плюсом є можливість отримати диплом по парі спеціальностей – основної та додаткової. Вони можуть бути пов’язані між собою або ж не перетинатися взагалі. Це, в свою чергу, приносить багато переваг при працевлаштуванні.

Ще одним плюсом є рівень обладнання лабораторій в університетах. Завдяки наявності новітніх технологій, ВНЗ закінчують чудові експерти в бізнесі, хороші фінансисти, комп’ютерні інженери, розробники медичної техніки і медпрепаратів.

Канада

У Канаді вища освіта доступна не тільки в університеті, але і в коледжі. У коледжі на перше місце ставляться практичні навички. Тому випускники відразу ж можуть включитися в роботу. Вони є дуже цінними співробітниками, тому що мають багато практики.

В університеті ж дають більше теоретичних знань. Можна також заощадити на навчанні за допомогою спеціальних програм, за якими студенти навчаються кілька років в коледжі і кілька – в університеті.

Великобританія

Диплом з Великобританії – запорука хорошого майбутнього та кар’єри. У британських вузах працюють кращі викладачі з новітнім обладнанням і сучасними методиками. Тривалість навчання на бакалавраті – три роки. По завершенню багатьом випускникам пропонують роботу.

Для магістратури потрібно робочий досвід і точні кар’єрні плани. Магістерський ступінь можна отримати після 1,5 року навчання. Британські дипломи поважають в усьому світі, адже всі знають, якою хорошою є британська освіта, але перед вступом потрібно відучитися 12 років в школі.

Швейцарія

Швейцарія вважається найкращим варіантом для тих, хто хоче отримати диплом в туристичній та готельно-ресторанній сфері. Великий акцент тут ставиться на практиці: ще під час навчання студенти мають можливість проходити практику в хороших ресторанах і готелях, та ще й отримують за це зарплату.

Також працівники університетів добре спілкуються зі своїми випускниками. Вони підтримують їх у всіх починаннях. Освіта в Швейцарії – одна з найдорожчих, але в вартість навчання також входить харчування, проживання, навчальні матеріали та навіть iPad для навчання.

Нідерланди

Нідерланди – одна з європейських держав, що надає програми англійською мовою для іноземців. Всі ВНЗ тісно пов’язані з індустрією.

У Нідерландах існує два типи ВНЗ: дослідні та прикладні. Перші варто вибирати, якщо ви хочете стати викладачем або займатися науковою роботою, а другі більше підійдуть тим, хто хоче втілювати свої знання на практиці. Незаперечним плюсом нідерландських ВНЗ є співвідношення вартості і якості.

Іспанія

Цю країну потрібно вибирати тим, хто хоче вивчати основи бізнесу і соціальних наук. Але зверніть увагу також на непростий клімат і обов’язкове, в більшості випадків, володіння мовою.

Великою перевагою навчання в Іспанії є можливість співпраці зі знаменитими компаніями і бізнес-партнерами, що обов’язково виділить вас серед інших фахівців. Незаперечними достоїнствами іспанських вузів залишаються хороші освітні стандарти: всі університети мають хороше обладнання, а навчальні програми чітко визначені.

ОАЕ

Емірати славляться підготовкою фахівців в галузі інженерії, інформаційних технологій, готельного та нафтового бізнесу. Незаперечним плюсом є безпека країни. Тут строго стежать за дотриманням законів, тому і кримінальний рейтинг є найнижчим. Також еміратських ВНЗ випускають фахівців-практиків, а не тільки теоретиків.

Варто звернути увагу і на те, що вступити до державних ВНЗ в ОАЕ іноземцям неможливо навіть на платній основі. Крім того, хоча вартість навчання тут нижча, ніж в США і Великобританії, жити тут набагато дорожче.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як самостійно написати реферат?Як самостійно написати реферат?

Замовити дипломний проект, як і звернутися за допомогою для написання реферату – це крайні заходи в разі відсутності часу або можливостей для самостійної роботи. Але якщо у студента достатньо днів

Правила дій при пожежі в школіПравила дій при пожежі в школі

Повідомлення про пожежу В першу чергу при виявленні пожежі необхідно повідомити про це педагогічним працівникам, службі охорони, будь-якому дорослому в школі. Викликати пожежну охорону по міському телефону 101 або мобільному

6 іноземних мов, які потрібно вивчити до 2021 року6 іноземних мов, які потрібно вивчити до 2021 року

Важливість мови визначалася за кількістю мовців, зростання носіїв мови, економічної могутності країни, де поширений мову і т.д. На основі цих параметрів був складений список з 7 мов, які найкраще вивчити