Продукти для покращення зору

При порушеннях функціонування зорової системи, а також з метою профілактичних заходів для недопущення зниження зору рекомендується використовувати в своєму раціоні продукти харчування з переважанням помаранчевого чи зеленого забарвлення.

Рослинна їжа оранжевого кольору багата великим вмістом каротину, що славиться своїми антиоксидантними властивостями, а в овочах та фруктах зелених відтінків знаходиться багато лютеїну і зеаксатина. Серед них:

  • шпинат;
  • морква;
  • кабачки;
  • петрушка;
  • квасоля, горох;
  • гарбуз;
  • щавель;
  • помаранчевий перець;
  • обліпиха;
  • диня;
  • броколі;
  • картопля;
  • зелений салат;
  • брюссельська капуста;
  • ківі; виноград;
  • абрикоси, персики;
  • манго;
  • яблука;
  • плоди горобини;
  • апельсини.

Є безліч природних харчових запасів, які позитивним чином впливають на зір людини, але найбільш важливими серед них є такі:

Морква

В її складі знаходиться вітамін А у величезній кількості і бета-каротин, що сприяють підтриманню нормального рівня чіткості зору. Крім цього, овоч містить у собі велику кількість вітамінів та мінералів, завдяки чому свіжовіджатий сік з морви відмінно насичує очні органи корисними речовинами. У вигляді терапевтичний засіб морквяний сік вживається 1 раз на день вранці на голодний шлунок в дозуванні 200 мл протягом 30 днів.

Якщо ви садите овочі самостійно, перегляньте насіння моркви різних сортів.

Чорниця

Виступає найціннішою ягодою для очей та зору. У свіжому вигляді за один літній сезон бажано вживати близько 2 – 3 кг продукту. Також можна заготовлювати на зиму лікувальний засіб з ягоди. Для цього чорницю слід протерти з такою ж кількістю цукру й розкласти в скляну тару. Отримані ліки прекрасно зберігають свої корисні якості. Завдяки вмісту в чорниці великого числа антиокислювачів, вітамінів, мікроелементів та різних кислот, її вживання для людини має величезне значення в збереженні якості зору й впливу несприятливих екологічних факторів. Слід врахувати, що для зору більш дієво використання ягоди в свіжому вигляді, так як заморожені сировину втрачає свої лікувальні якості. Маючи багатий хімічний склад, чорниця ефективно знижує втому зорових органів, а також збільшує чіткість візуального сприйняття навколишнього простору.

Персики, абрикоси

Застосовуються в лікувальних цілях, володіючи хорошим ефектом для зору. Може використовуватися у вигляді соку. Також корисна курага та урюк.

Буряк

Вирізняються своїми кровоочисними властивостями, що позитивним чином впливають на роботу зорової системи. З успіхом застосовується лікарський засіб, що складається з суміші бурякового, морквяного соку з додаванням зелені петрушки.

Шпинат

Його цінність полягає у вмісті великої кількості потрібних корисних речовин, необхідних для призупинення процесу зниження зору. Лютеїн, який знаходиться в цьому овочі, вберігає очі від розвитку катарактальних проявів. Шпинат також містить в собі величезну кількість важливих хімічних елементів та жирних кислот, які відповідають за підтримання нормального функціонування зорової системи людини. Регулярне вживання в їжу шпинату значно знижує небезпеку утворення серйозних захворювань очей.

Часник і цибуля

У них знаходиться сірка, що протидіє окисленню тканин в клітинах очей.

Гарбуз

Славиться багатим хімічним складом, включаючи каротин. Є незамінним продуктом пацієнтам з ослабленими зоровими функціями. Використання овоча дуже різноманітне. Його можна застосовувати у вигляді різних відварених та запечених страв. Із ефективністю також вживається гарбузовий сік.

Броколі і брюссельська капуста

Дані різновиди овочів також багаті різними цінними речовинами, включаючи лютеїн та зеаксатин, що впливають на стан кришталика ока, а також запобігають утворенню у людини катаракти.

Грейпфрут

Сприяє запобіганню зношування кришталика, завдяки високому вміщення фолієвої кислоти, а також кальцію, вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, заліза, каротину, фосфору, калію. Вживання 1 грейпфрута кілька разів на тиждень забезпечить організм всіма необхідними корисними речовинами.

Шипшина і глід

У шипшині міститься найбільша кількість аскорбінової кислоти. Регулярне її використання гарантує досягнення міцності та еластичності очних судин. Глід рятує від виникнення короткозорості, завдяки наявному в ньому величезної кількості вітамінів А і С.

Ківі, лимони, апельсини

Вони насичені аскорбіновою кислотою. Сприяють зміцненню стінок судин, сприяють нормальному кровотоку в очних органах, значно зменшуючи небезпеку розвитку серйозних патологічних змін.

Дині

Мають антиоксидантну дію, не допускають виникнення порушення сутінкового зору.

Сир

Завдяки вміщення найцінніших вітамінів групи В сир в свіжому вигляді значно підсилює кровопостачання зорових органів, тим самим сприяючи насиченню їх достатньою кількістю кисню, а також нормальному функціонуванню транспортної функції щодо своєчасного доставлених до клітин очей необхідних корисних елементів в потрібному обсязі.

Яйця

У яєчному жовтку знаходиться сірка, лютеїн та цінні для системи зору амінокислоти, що знижують ризик утворення катаракти.

Чорний шоколад

Є найціннішим харчовим виробом для очей, багатим безліччю корисних хімічних елементів та флавоноїдів. У зв’язку з цим продукт бере участь у відновних процесах щодо поліпшення якості зору й підвищення міцності сітківки ока.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Плюси і мінуси освіти за кордономПлюси і мінуси освіти за кордоном

Хороша освіта – важливий, часто навіть вирішальний етап майбутнього життя для більшості молодих людей, які мріють про запаморочливу кар’єру, хороший заробіток, професійну та особистісну реалізацію.

6 іноземних мов, які потрібно вивчити до 2021 року6 іноземних мов, які потрібно вивчити до 2021 року

Важливість мови визначалася за кількістю мовців, зростання носіїв мови, економічної могутності країни, де поширений мову і т.д. На основі цих параметрів був складений список з 7 мов, які найкраще вивчити

Навіщо нам потрібно подорожувати: 5 причинНавіщо нам потрібно подорожувати: 5 причин

Більшість з нас живе за сценарієм «дім-робота-дім», відволікаючись від буденних проблем лише на вихідних, хоча і ці два рятівних дня часто бувають завантажені справами. Ми постійно тримаємо в голові різноманітної