Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Як вивчати англійську по дорозі на навчання чи роботу

Як вивчати англійську по дорозі на навчання чи роботу

Бракує часу на вивчення англійської мови? А як довго ви добираєтеся до місця роботи або навчання? Якщо дорога займає більше п’яти хвилин, то ми можемо дати вам слушні поради, як провести цей час з користю для вдосконалення знань англійської.

Згадайте, як ви добираєтеся на навчання чи на роботу. Може бути, ви щасливий володар залізного коня, який гордо… стоїть у пробці щоранку? Або безтурботний пасажир громадського транспорту, щоранку слухає лекції на теми: «Як управляти країною» або «Чому знову зросли ціни»? У будь-якому випадку у вас є дорогоцінні хвилини на вивчення англійської мови, тому не втрачайте їх даремно.

Кілька порад, як можна вчити англійську в дорозі:

  1. Часто їздите на метро чи в маршрутці? Напевно ви бачили, як люди сидять, втупившись у книгу. Підіть їхній приклад, тільки читайте англомовне видання. Можете почати з читання адаптованої літератури, а з рівня Intermediate пробуйте освоювати тексти в оригіналі.
  2. Якщо ви ведете машину, відволікатися на перегляд відео-уроків не варто. Слухайте аудіоподкасти: вони не менш корисні, ніж відео, і так само цікаві. Цей прийом вивчення англійської досить непростий, проте навіть якщо ви зрозумієте окремі уривки фраз та загальний зміст уроку, буде просто відмінно. Навик аудіювання розвивається досить довго, так що тренування сприйняття англійської на слух буде дуже доречним.
  3. Світ навколо нас різноманітний і багатогранний. Спробуйте називати всі предмети навколо себе англійською мовою. Можна складати пропозиції, а можна просто називати окремі слова. Якщо ви не можете згадати якесь слово, то, як правило, виникає бажання дізнатися його. Шукайте стимули для вивчення нової лексики навколо себе! Зокрема, можна перейти на сайт Мобільного онлайн перекладача для моментального перекладу незнайомих слів.
  4. Любите грати? Встановіть на свій смартфон якийсь цікавий додаток для вивчення англійської мови й розважайтеся з користю. Можна вчити нову лексику в LinguaLeo та Puzzle English (iOS, Android) або вправлятися в граматиці з «Поліглотом» (iOS, Android), інтернет-з’єднання для цих «іграшок» не потрібно.
  5. Якщо ви відвідуєте курси або займаєтеся з персональним викладачем, можна зробити домашнє завдання з англійської в дорозі. Багато вправ ви не напишете, але прочитати текст, вивчити якісь вирази або зробити завдання на кшталт «об’єднайте синоніми / антоніми однією лінією» цілком можливо. Уявіть, як здивується ваш учитель, виявивши виконану домашню роботу! 🙂
  6. Якщо немає бажання займатися практикою, вивчайте теорію. Ми не раз говорили, що чітке планування допомагає в навчанні. В дорозі спробуйте скласти план підкорення англійської мови на найближчий день, тиждень, місяць. Подумайте, що вам потрібно вчити в першу чергу, як розвивати ті чи інші навички володіння англійською.

Сподіваємося, наші поради стануть в нагоді вам, і нудні хвилини (а у деяких і годинник!) Поїздки перетворяться в захоплюючий навчальний процес. Використовуйте будь-яку можливість для вивчення англійської, і нехай брак часу більше не зупиняє вас!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як навчити дитину англійської, якщо вона не хоче?Як навчити дитину англійської, якщо вона не хоче?

Питання про те, чи вчити дитину англійської, давно вже не обговорюється: звичайно, вчити! Найчастіше обговорюється інше: в якій школі, з якого віку, з яким викладачем. І зовсім рідко запитують батьки,

Плюси та мінуси електронних підручниківПлюси та мінуси електронних підручників

Ми живемо в прогресуючому 21 столітті, в якому інформаційна революція відкрила нову еру – еру комп’ютерів, електронних гаджетів, смартфонів, інтернету. Світ стрімко змінюється на наших очах. Ще вчора ми стояли

Найбільш затребувані професії на сьогодніНайбільш затребувані професії на сьогодні

Вирішуючи, на яку професію краще піти вчитися, випускаючись зі школи (11 клас), необхідно орієнтуватися: – на попит роботодавців (дефіцитні спеціальності, найбільш поширені вакансії); – актуальність профілю (майбутнє спеціальності); розмір заробітної