Як навчитися фотографувати?

Першочерговим завданням фотографії є збереження в пам’яті різних моментів життя, але тільки дійсного гарне фото здатен повною мірою пробудити в людях емоції (навіть ті, що вони ніколи не відчували). Виникає питання: як досягти подібного рівня майстерності? Відповідь проста, – потрібно всього лише взяти в руки фотоапарат, і, одного разу захопившись інтересом, кинути цю справу буде вже неможливо.

У цій статті усі зможуть знайти відповідь на важливе питання: як навчитися фотографувати з нуля?

Отже, інструкція:

Заглянути в себе

Перше, з чого варто почати, – це задати самому собі питання: а навіщо це потрібно? Бути фотографом – до цього чи лежить душа? Здавалося б, простіше, ніж дати відповідь на питання, нічого бути не може. Хтось хоче фотографувати для створення власної колекції фотографій, хтось для отримання самого навички, а комусь потрібна певна вигода зі знімків.

Для тих, хто відносить себе до останньої категорії, є порада, – якщо вичікування відмінного кадру в тягар, якщо перегляд і обробка фотографій викликає нудьгу – можливо, таким людям варто знайти інше заняття і не мучити самих себе тим, що не дарує задоволення.

Звільнитися від ілюзій

«Якби я мав хороший фотоапарат, я б добре фотографував» – поширена помилка, в яке потрапляє більшість новачків. Від фотоапарата, насправді, залежить не так багато, як можна було б собі уявити. Справжній професіонал, що знає свою справу, зробить відмінний знімок навіть на звичайну “мильницю”. Головне в цій справі – вміння, а воно в свою чергу купуються з практикою.

«Я вивчу всі кнопочки на своєму фотоапараті, і тоді все піде-поїде» – теж брехня. Крім теорії потрібна і практика. В процесі фотографування важливо не тільки знання того, що означає конкретна кнопка, але і розуміння, в який момент вона дійсно потрібна.

Проведемо аналогію: на столі лежить безліч прикрас, серед яких різні кільця, браслети, намиста тощо. Всі ці речі такі красиві, аж очі розбігаються. Що робити? Точно! Потрібно надягти все відразу! Результат очевидний: все це виглядає примітивно, без смаку і вульгарно. Так само і з фотографуванням.

Приступіть до практики

Перший і один з найважливіших порад: не треба купувати круту камеру на майбутнє! До хорошого апарату можна так і не дорости, тому слід почати з чогось простішого. Жити варто справжнім. Зрозумівши, що рівень майстерності переступив певний поріг, можна вже замислитися і про дорогих речах.

Слід більше уваги приділяти навколишнього світу. Мало хто це розуміє, але справжня краса полягає в дрібницях. Не обов’язково їхати за тридев’ять земель за хорошим знімком – світ, що оточує нас, гарний і без того.

Також слід дивитися більше фільмів і звертати увагу на деталі: з якого ракурсу знятий кадр, як падає світло, як виглядають передній і задній плани. Звертаючи увагу на дрібниці, можна навчитися ловити чудові моменти практично «на автоматі».

Для творчої людини, як то кажуть, немає меж. Навчитися фотографувати самому складно, але можливо. Головне – інтерес. Тримаючи в голові ці прості факти та поради, можна стати трохи ближче до заповітної мрії.

Готові знімки можна друкувати як в фотоательє, так і самостійно. Для цього потрібно лиш хороший принтер (оптимальний варіант фірми Canon MP серії) та купити фотопапір.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Продукти для покращення зоруПродукти для покращення зору

При порушеннях функціонування зорової системи, а також з метою профілактичних заходів для недопущення зниження зору рекомендується використовувати в своєму раціоні продукти харчування з переважанням помаранчевого чи зеленого забарвлення.

Підвищення продуктивності праці при роботі з комп’ютеромПідвищення продуктивності праці при роботі з комп’ютером

У сьогоднішній статті хочеться продовжити тему по оптимізації вашої роботи за комп’ютером з метою економії вашого дорогоцінного часу, при цьому підвищуючи ефективність роботи. Погодьтеся, що сучасна людина проводить дуже багато

6 причин продовжити навчання в магістратурі6 причин продовжити навчання в магістратурі

Ще десять років тому ми всі виходили з вузів фахівцями. Але в 2005 році Україна приєдналася до Болонського процесу – і вищу освіту “поділили” на бакалаврат і магістратуру.