Як поєднувати навчання і роботу?

Студентство можна назвати одним з найбільш суперечливих етапів у житті кожної людини. З одного боку – це період повної свободи, нових знайомств і відкриттів. З іншого – час невизначеності, вічної нестачі грошей і якоїсь постійної обмеженості своїх бажань. В основному, це проблеми з роботою: студенту роботу складно знайти, ще складніше поєднувати з навчанням, майже нереально встигати добре вчитися і працювати одночасно.

“Як одночасно працювати і навчатися?” – вкрай важливе питання, яке хвилює, мабуть, кожного студента. Адже досить складно вести «подвійний» спосіб життя, в першій половині дня відвідуючи лекції, в другій – роботу, ввечері готуватися до лекцій та семінарів. А хочеться ще і погуляти, і з’їздити куди-небудь і з дівчиною на побачення сходити. Що ж робити? Складно давати конкретні рекомендації в цій ситуації, але все-таки зверніть увагу на наступні спостереження:

Згідно зі статистичними даними, студент, який навчається на денному, може без шкоди для навчання і свого здоров’я працювати до 20 годин на тиждень. Тому підбирайте підробітки з погодинною оплатою або неповним робочим днем. Це може бути звична роздача листівок або більш престижна робота в офісі, наприклад, помічником секретаря, підійде і кур’єрська служба, вигул собак, робочі спеціальності, що вимагають виклику майстра по необхідності.

Студенти заочної форми навчання можуть працювати і повноцінні 40 годин, за умови робочого дня не більше 10 годин і наявності 1-2 вихідних протягом тижня, щоб висипатися, вирішувати особисті питання, відвідувати батьків в іншому місті і, звичайно ж, готуватися до сесії, адже її ніхто не відміняв.

До речі, ніяких проблем з навчанням не виникає у тих, хто вдається до підробіткам періодично, в разі потреби. Наприклад, хлопці, що працюють аніматорами. Основними днями їх заробітку вважаються п’ятниця і вихідні, а ось репетитор може набрати собі кілька учнів пару раз в тиждень. А ще багато хлопців із задоволенням підробляють в службі таксі, а дівчата – нянями.

Познайомившись з цією статтею, можна зробити певний висновок – студенту живеться непросто. Але якщо підходити до вирішення будь-якої складності з розумом, пам’ятати про важливість навчання і контролювати свої фінанси, можна досить швидко адаптуватися і почати отримувати саме те, чого ви хочете.

Також в мережі з’явився спеціальний портал, де можна завдяки своїм знанням по математиці чи літературі отримувати додатковий дохід, відповідаючи на запити користувачів або ж отримувати винагороду за свої запитання.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як навчити дитину англійської, якщо вона не хоче?Як навчити дитину англійської, якщо вона не хоче?

Питання про те, чи вчити дитину англійської, давно вже не обговорюється: звичайно, вчити! Найчастіше обговорюється інше: в якій школі, з якого віку, з яким викладачем. І зовсім рідко запитують батьки,

Інтерактивні дошки в навчальному процесіІнтерактивні дошки в навчальному процесі

В останні роки інтерактивна дошка – це вже не нове слово на ринку освіти, а перевірений ефективний інструмент для підвищення якості освіти. Багато вчителів і викладачів України вже знають, що