Що почитати дошкільнику?

З віком літературу для дитини потрібно підбирати все ретельніше. Важливо підійти до питання вибору книги з відчуттям і з толком, звертаючи увагу не тільки на оформлення книги, а й її зміст. Дошкільний вік – той вік, в якому малюк починає розбиратися в тому, що таке дружба, честь, доброта, що добре і що погано. І книга повинна вміщати в себе всі ці поняття, пояснювати їх і показувати на прикладах.

Також потрібно стежити за тим, як оформлена книга – адже красиву книгу дитя захоче погортати, це підвищить інтерес до книги. Найчастіше дитина може відмовлятися від читання, лінується, а найгарніше оформлення книжки буде викликати інтерес та бажання прочитати.

При виборі книги звертайте увагу ще й на те, якою мовою вона написана. Дуже важливо, щоб читання книги було легким та приємним, і саме те, як вона написана, грає в цьому найважливішу роль.

Пам’ятайте, що у вашого малюка в дошкільному віці формується смак, сприйняття реальності і погляди, які будуть супроводжувати його все подальше життя. Вашим основним завданням буде сформувати правильний та позитивний образ мислення у вашого чада з самого початку його життя, адже це вплине на його подальшу долю.

Дитині потрібно привчити любити читання, і найкраще це робити особистим прикладом – читайте разом з дитиною, або в той час, коли вона грається – проводьте час за читанням, щоб їй стало цікаво. Пояснення про те, що книга – це добре, швидше за все, не будуть почуті, адже дитина найчастіше ще не розуміє таких складних нюансів, але ось “копіювати” маму чи тата він буде за милу душу. Діти в своєму ранньому розвитку просто переймають досвід дорослих і повторюють їх вчинки. І не намагайтеся дитині нав’язувати книги, це викличе у вашого крихти зворотну реакцію. Нехай ваше чадо самостійно зацікавиться, а ви його дбайливо і акуратно підштовхнете до цього.

Що ще почитати дошкільнику? Великим успіхом у малюків у віці 6-7 років користуються різні дитячі енциклопедії та пізнавальні журнали, так як там багато картинок й ціла купа причин задавати мільйон своїх «чому?».

Що стосується казок, зокрема, українських авторів, у малюків користуються успіхом такі твори, як “Куди зникли зірки?”, “Братик Порося”, “Професор розіграшів” (Видавництво “Штучка”). Із зарубіжних авторів до душі вашому малюку можуть припасти твори Марка Твена про Тома Сойєра, а більш дорослі казки є у Толкієна, наприклад «Хоббіт: туди і назад».

На цьому перелік чудової літератури, на якій росло не одне покоління дітей, не закінчується, але тепер ви знаєте, що почитати дитині-дошкільнику 6-7 років і на що слід звертати увагу при пошуку книг для вашого малюка.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як зробити підготовку до ЗНО захоплюючою?Як зробити підготовку до ЗНО захоплюючою?

«ЗНО» – три літери, які не покидають думки кожного українського старшокласника і змушують переживати через необхідність підготовки. Один із способів не страждати – зробити цю підготовку цікавою. Пропонуємо чотири способи,

Робота на дому для студентаРобота на дому для студента

Студентські роки запам’ятовуються на все життя. Один з основних спогадів – постійний брак коштів. Хоча тобі вже 18 років, але час не дозволяє якісно поєднувати трудову діяльність з навчанням. Сидіння

Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?

Дуже часто доводиться чути від учнів, та й від деяких батьків питання: “Навіщо мені (моїй дитині) вивчати фізику та математику, якщо він збирається стати гуманітарієм?”.