Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Років сорок тому радянська освіта вважалася кращою в світі, а жителі Союзу – найбільш начитаними і ерудованими. За останні роки ситуація змінилася кардинально і вже сьогодні країни СНД серйозно відстають від своїх закордонних колег. Навчальна програма застаріла, а технічне оснащення університетів неконкурентоспроможне. Але найгірше те, що університети всіляко забороняють студентам підзаробляти. Мовляв, «коли ж ти тоді вчитися будеш?».

У той же час європейські вузи проповідують зовсім інший підхід.

Переваги навчання за кордоном

Освіта в Європі відрізняється більшим ступенем свободи і чудовим поєднанням сучасних технологій і традицій. Але про все по порядку:

Свобода

Незвична вітчизняним студентам свобода полягає в тому, що вступити можна і на зимовий, і на літній семестр. Також студент має право самостійно складати свій навчальний план та графік здачі іспитів;

Дисципліна

Студент може перейти з одного курсу на інший тільки якщо отримає достатню кількість кредитів з кожної дисципліни. Хабарів викладачі не беруть, відмовок не приймають, тому залишається тільки серйозно вчитися. Тому, якщо студент хоче отримати диплом, йому знадобиться хороший рівень самодисципліни;

Свобода наукової діяльності

Уже з перших курсів студенти в праві розробляти власні проекти. Головні вимоги: щоб проект був за фахом і щоб його можна було застосувати на практиці. Іншими словами, вже з першого курсу студент розробляє тему, на якій потім зможе заробляти гроші! І все це на матеріально-технічній базі університету, якою він буде користуватися безкоштовно!

Практика і заробіток

Європейські університети розуміють: теорія вартує мало, якщо вона не підкріплена практикою. Тому вже з другого курсу студенти успішно підробляють: спочатку в сфері обслуговування (більшість учнів), а потім і за фахом. Така підробіток має кілька плюсів: вона абсолютно законна, дозволяє заробити на особисті витрати та дає досвід!

Таланти будуть помічені!

А ось і головний плюс, який відрізняє освіту в Європі: якщо ваша тема цікава, якщо ви дійсно розбираєтеся в питанні, якщо зможете бути корисні суспільству – пропозиції роботи та наукового просування будуть самі шукати вас! Тому що роботу і хорошу зарплату «там» отримують не за домовленістю або знайомству, а згідно до знань та умінь.

Складнощі освіти за кордоном

Так-так, якщо зовсім відверто, то у усієї цієї пишноти є цілий ряд складнощів. Тому добре вивчіть їх, перш ніж їхати вчитися за тридев’ять морів:

Праця, праця, праця

Як ми вже говорили, таких понять як «блат» або «кумівство» в Європі знайти дуже складно. А тому доведеться збирати докупи сили і мотивацію і щодня показувати краще, на що ти здатний.

Мова і менталітет

Якщо ви не особливо знахабніла особистість, вам доведеться визнати: на території іншої країни та іншої ментальності ви – гість. І повинні проявляти повагу. А це означає: вивчати мову і культуру, вести себе відповідно традиціям, підкорятися законам. Якщо вам здається, що відсутність контролера в транспорті дозволяє їздити безкоштовно, значить, ви ще не зрозуміли принципів, на яких стоїть стара добра Європа: відповідальність та чесність.

Чи легко виїхати вчитися за кордон?

В останні роки число вітчизняних студентів за кордоном доводить – це більш ніж можливо. Потрібно лише докласти трішки зусиль. А саме: вивчити мову та підготувати всі необхідні документи, перевести їх на мову країни, де збираєтеся вчитися й завірити нотаріально. Потім подати документи до обраного вишу і чекати відповіді. Міжнародна освітня компанія ATLAS допоможемо вам на кожному етапі підготовки.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

7 причин вчити фізику в школі7 причин вчити фізику в школі

«Фізика нам в школі не знадобиться», – впевнені чимало школярів. Вони міркують так: «Фізиками ми бути все одно не збираємося. Навіщо забивати голову заплутаними формулами і законами? Яке нам діло

Плюси та мінуси електронних підручниківПлюси та мінуси електронних підручників

Ми живемо в прогресуючому 21 столітті, в якому інформаційна революція відкрила нову еру – еру комп’ютерів, електронних гаджетів, смартфонів, інтернету. Світ стрімко змінюється на наших очах. Ще вчора ми стояли