Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Навіщо потрібен репетитор для здачі ЗНО

Навіщо потрібен репетитор для здачі ЗНО

Не всі розуміють, навіщо потрібен репетитор. Деякі вважають заняття з ним взагалі ганьбою та визнанням своєї слабкості. Хіба в школі вчитель не дає необхідні знання? Такі думки є пережитком минулого, але все ще зустрічаються. Виною цьому радянське минуле, де будь-який прояв індивідуалізму та віддалення від колективу вважалося відхиленням від норми.

Навчання з уже підготовленим матеріалом

Це може здатися дивним, але проблем у відмінників не менше, ніж у тих, що відстають, а іноді й більше. Олімпіади, проекти, різні конкурси, іспити – всюди повинен досягти успіху. Для цього потрібно розвиватися далі, а на групових заняттях складно це робити. Самостійно шукати інформацію в інтернеті довго: потрібно копатися в горах сміття, що заполонили великий сегмент інтернету. У 11 класі на це просто немає часу. Тоді на допомогу приходить репетитор, який досконало володіє предметом. Він допоможе розібратися школяреві в потрібному матеріалі й розширить горизонти його знань. У грамотного фахівця є свої давно перевірені напрацювання, які в цьому допоможуть.

Доступне пояснення навіть найнезрозумілішої теми

Шкільні вчителі не завжди мають можливість та час, щоб детально розглядати кожну тему. До цього додається підготовка до ЗНО, яка нещадно знищує навчальний план. Сюди варто додати й шкільні підручники, які не сварить тільки ледачий. У такій метушні й найкращому учню в класі буде не все зрозуміло. Репетитори ж в основному займаються тим, що пояснюють все на пальцях. Вся їхня робота полягає в інтерпретації складного простими словами. Якщо потрібно, репетитор зупиниться на окремих моментах, щоб детально їх розібрати.

Якщо у Вас виникають складнощі в пошуку вчителя для підготовки до певного предмету, є багато сайтів, що пропонують дистанційне навчання з репетитором, зокрема: https://planetaclub.com.ua/repetitory-onlayn.

Вивчення хитрих формулювань завдань

Щоб набрати максимальну кількість балів на ЗНО, недостатньо бути просто «сильним учнем». Найчастіше дітей вводить в ступор уже саме формулювання завдання. На уроках більшу частину часу такі завдання не розглядають, вчитель орієнтується на клас, йому важливіше, щоб іспит змогли здати всі. Досвідчені репетитори давно знають всі ці завдання, що не дивно. Все-таки це їх хліб, і від ступеня обізнаності в таких питаннях залежить їх заробіток.

Розв’язок та перевірка завдань з практичної частини

Відмінниками не народжуються, ними стають. А стати ними можна тільки ретельно працюючи. Ось і виходить, що школяр день і ніч вирішує практичні завдання, а перевірити їх нікому. Звичайно, можна заперечити. Є вчитель, який готує дітей до здачі іспитів. Але будьте поблажливі: напевно він вже закопався в зошитах, а після уроків сидить з двієчниками, всіма силами намагаючись їх хоч чомусь навчити. Буває і таке, що вчителі не справляються з завданнями. Вирішити цю проблему можливо, найнявши репетитора. Він не тільки перевірить виконані завдання та вкаже на помилки, але і визначить проблему, через яку ці помилки виникли. На наступних заняттях, зробивши потрібний акцент, він легко це виправить.

Систематичні заняття

Нерідко трапляється, що дитина, повіривши в свої сили, відкладає підготовку до іспиту на потім. Яке ж буває його здивування, коли виявляється, що легкий, на перший погляд, предмет виявився складним. У таких випадках починається паніка, школяр кидається до підручника, додаткових матеріалів, посібників з підготовки до ЗНО, і в голові відбувається плутанина. Те, що раніше здавалося таким очевидним, викликає масу питань. Систематичні заняття з репетитором допоможуть виправити скрутне становище справ. Необхідний матеріал для занять репетитор підбере вже після першого заняття, коли зрозуміє рівень підготовки учня. Далі справа техніки: заповнення прогалин в знаннях, послідовне вивчення нового матеріалу й відпрацювання тестових екзаменаційних завдань. Все це відбувається в більш стислі терміни, ніж в школі.

Немає нічого поганого в заняттях з репетитором. Навіть відмінникам це може знадобитися. На жаль, в школі не завжди можливо отримати об’ємний багаж знань. Вибираючи репетитора, не намагайтеся заощадити, адже вам потрібен грамотний та досвідчений фахівець. Прислухайтеся до думки дитини, він обов’язково повинен отримувати задоволення від занять. Пам’ятайте, що чарівників не існує. Щоб отримати знання, треба попотіти.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

З чого почати вчити англійську мову?З чого почати вчити англійську мову?

Починати вчити англійську мову ніколи не пізно. Це можна робити не тільки в дитинстві, але і в будь-якому іншому віці. Головне – бажання самого учня, його готовність працювати над поставленим

Репетитор або курси англійської мови?Репетитор або курси англійської мови?

Існує багато способів вивчити англійську: курси, онлайн сервіси вивчення, приватний репетитор англійської мови тощо. У всіх перерахованих варіантах є свої плюси і мінуси, ми постараємося розглянути основні відмінності індивідуальних занять