Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Плюси та мінуси електронних підручників

Плюси та мінуси електронних підручників

Ми живемо в прогресуючому 21 столітті, в якому інформаційна революція відкрила нову еру – еру комп’ютерів, електронних гаджетів, смартфонів, інтернету. Світ стрімко змінюється на наших очах. Ще вчора ми стояли в довгій черзі книгарні чи бібліотеки, щоб придбати, отримати той чи інший підручник, з яким би плідно працювали кілька навчальних років, але зараз все набагато простіше…

Досить відкрити наш улюблений інтернет та завантажити на наші електронні «читалки» підручники, книги, словники, які нам необхідні.

Звичайно, як у будь-якого сучасного нововведення, у електронної книги є свої позитивні та негативні сторони. Вчителі та школярі знаходять в цьому винаході свої плюси та мінуси. Але якщо подивитися з боку школяра, то з кожним роком предметів стає все більше й більше, а рюкзак все важчим. Іноді може здаватися, що йдемо не в школу, а на будівництво – несемо не підручник, а цеглу. А ви знали, що згідно норм, “маса щоденного комплекту підручників й письмового приладдя не повинен перевищувати: для учнів 1-2-х класів – більше 1,5 кг, 3-4-х класів – більше 2 кг; – 5-6-х – понад 2,5 кг , 7-8-х – понад 3,5 кг, 9-11-х – понад 4,0 кг “.

А скільки важать наші рюкзаки!?

Тепер давайте будемо розбиратися, які є мінуси і переваги у електронної книги. Почнемо з мінусів:

  • як і будь-які електронні прилади, планшети (електронні підручники) псують зір.
  • електронні книги вимагають періодично підзарядки батареї.
  • електронні книги чутливіші до фізичного впливу (пошкодження). Звичайно, якщо ви кинете з 9-ого поверху планшет, то він розіб’ється.

Тепер переваги:

  • Екологічність. Для електронної книги не потрібно папір, для виробництва якої вирубуються цілі ліси!
  • Компактність. В одній електронної книги ми можемо зберігати тисячі різних книг, а також, як ви знаєте, цей винахід легший паперової книги.
  • Економія коштів: електронна книга окупиться швидко, друковані книги зараз – недешеве задоволення.
  • Додаткові можливості. Хмарне зберігання інформації (Dropbox, iCloud ). Людина може реалізувати пошук по тексту, перехід за гіперпосиланнями, виділити потрібну інформацію. Учні можуть дивитися пізнавальні програми, проходити тести на перевірку знань на планшетах. При необхідності планшет можна підключити до принтера, якщо потрібно щось роздрукувати.
  • Швидкість, зручність, престиж.

Зрозуміло, це не всі мінуси і переваги, але основні. А ви користуєтеся електронними підручниками (планшетами) в школі? Як ви до них ставитеся?

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Які книги читати в початковій школіЯкі книги читати в початковій школі

Читання не повинно обмежується шкільною програмою. По-перше, дитині можуть не подобатися книги, які йому задає вчитель. По-друге, в шкільну програму не входить маса цікавих сучасних видань. Ось поради що і

Як навчитися фотографувати?Як навчитися фотографувати?

Першочерговим завданням фотографії є збереження в пам’яті різних моментів життя, але тільки дійсного гарне фото здатен повною мірою пробудити в людях емоції (навіть ті, що вони ніколи не відчували). Виникає

Інструкція для успішної здачі IELTSІнструкція для успішної здачі IELTS

Було помічено, що чим ближче дата здачі IELTS, тим актуальнішим стає питання «Як успішно скласти іспит і отримати високий бал?» Тут зібрані найбільш актуальні поради по здачі іспиту від експертів,