Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Які книги читати в початковій школі

Які книги читати в початковій школі

Читання не повинно обмежується шкільною програмою. По-перше, дитині можуть не подобатися книги, які йому задає вчитель. По-друге, в шкільну програму не входить маса цікавих сучасних видань. Ось поради що і як читати з дитиною в молодших класах, а також підбірка книг, від яких школяр буде в захваті!

Навіщо потрібно читати

У першому класі діти читають на різних рівнях. Домашнє читання допомагає підтягти швидкість складання букв у слова. Причому книги варто вибирати такі, які захоплять дитини. Наприклад, комікси. Ми закликаємо не боятися включати книги з картинками в щоденне читання.

У деяких читачів, існує консервативне упередження проти коміксів. Вони кажуть: “Ні, я краще йому нормальну книгу куплю”. На наш погляд, це обділяє дітей. Комікс – це всього лише інша форма. Важливо, який текст, які цінності в ньому. Це як говорити, що комп’ютер – зло. Занадто узагальнено. Просто вибирайте кращі комікси, в яких є ідеї. Про такі книги можна говорити з дитиною, їх можна обговорювати. Дітям вони цікаві, комікси можуть втягнути в читання навіть тих, хто не дуже любить читати.

Часто батьки перестають читати вголос школярам. І це помилка. Діти просто не готові читати самостійно у великому обсязі. До того ж книги допомагають зберегти зв’язок між батьками і дитиною.

Читання книг, які не входять до шкільної програми, допомагають розвинути інтерес до різної літератури. Це і художні твори, і книги з саморозвитку, і науково-популярні праці. Читаюча людина завжди на крок попереду.

Ось книги, які відмінно підійдуть для читання вдома:

  • Арчі в Китаї
  • Усе що треба знати про науку і транспорт
  • Банда піратів. Скарби пірата Моргана
  • Філіпек і компанія
  • Майстер головоломок. Зоряний квест
  • Книга таємних знань
Всю цю літературу можна придбати за посиланням: knigoland.com.ua/cat/dityam-7-9-339.html

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як правильно та грамотно перекладати англійські текстиЯк правильно та грамотно перекладати англійські тексти

Питання правильності перекладу хвилює як початківців учнів, так і досвідчених людей, які вивчили мову. Деякі викладачі англійської схиляються до думки, що вивчення мови без translation може бути набагато ефективнішим.

Навчання за кордоном: плюси та мінусиНавчання за кордоном: плюси та мінуси

Отримання вищої освіти за кордоном є показником високого рівня й хорошою мовної підготовки студента. Також це відмінний варіант вивчити іноземну мову, спілкуючись безпосередньо в мовному середовищі. Однак, поряд з очевидними