Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Налаштування власних ефектів переходу для слайдів

Налаштування власних ефектів переходу для слайдів

Практично в будь-якій сучасній презентації, демонстрованою аудиторії, присутні цікаві переходи від одного слайда до іншого, що роблять її схожою на захоплюючий відеофільм. Це означає, що слайди не просто послідовно змінюють один одного, як плакати, а з’являються в процесі руху, виникають з якої-небудь фігури, заміщаються або накладаються один на інший.

Ефекти переходу можна налаштовувати для кожного слайда окремо, застосовувати до всіх, а також призначати для обраних слайдів, виділених на панелі слайдів. В описуваний приклад створення презентації на основі шаблону «Класичний фотоальбом» вже додані ефекти переходів, але при бажанні ви можете налаштувати власні.

Щоб змінити ефект переходу для конкретного слайда, виконайте такі дії.

1. Виділіть слайд, для якого потрібно змінити анімаційний перехід. Наприклад, ви хочете, щоб слайд плавно з’являвся замість попереднього справа.

2. Перейдіть на вкладку Переходи і в групі інструментів Перехід до цього слайда (Transition to This Slide) клацніть по ефекту Поява (Wipe).

Щоб встановити однакові переходи до всіх слайдів презентації, виконайте наведені вище кроки, а потім скористайтеся кнопкою Застосувати до всіх (Apply To All), розташованої на вкладці Переходи. Щоб встановити однакові переходи для обраних слайдів презентації, виділіть на панелі слайдів потрібні, утримуючи клавішу Ctrl, а потім повторіть настройку ефекту згідно вищеописаної послідовності.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Вкладка Анімація в PowerPointВкладка Анімація в PowerPoint

Елементи, розташовані на вкладці Анімація, дозволяють зробити їх підносили матеріал більш живим і насиченим. Схеми анімації – це вбудовані в PowerPoint способи, що задають поява на екрані вмісту слайда під час

Основні прийоми створення презентаційОсновні прийоми створення презентацій

MO POWERPOINT 2003 Запуск програми: Пуск – Всі програми (Все программы)- Microsoft Office – Microsoft Office PowerPoint 2003. Після запуску програми відкривається вікно, що містить набір меню, панелей інструментів, область