Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint #1 Відео урок PowerPoint – Офіс. Панель швидкого доступу. Стрічка

#1 Відео урок PowerPoint – Офіс. Панель швидкого доступу. Стрічка

Вступний відео-урок по роботі у програмі MS PowerPoint 2007.

Перш ніж почати вивчати Microsoft PowerPoint 2007, для початку давайте відкриємо програму.

Щоб відкрити PowerPoint клацніть на кнопку ПУСК, яка знаходяться в лівому нижньому кутку робочого екрану. Після цього відобразиться МЕНЮ (WINDOWS XP), виберіть вкладку ВСІ ПРОГРАМИ, потім вкладку Microsoft Office. Після цього відкриється список всіх програм Microsoft Office 2007. Виберемо Microsoft Office Powerpoint 2007 і клацаємо лівою кнопкою миші на ньому.

Відразу ж після запуску PowerPoint ми бачимо початковий екран. Можна помітити, що інтерфейс PowerPoint 2007 cутєво відрізняється від PowerPoint Viewer 2003.

Давайте познайомимося з найбільш важливими областями інтерфейсу.

У лівому верхньому кутку вікна Power Point знаходиться кнопка ОФІС. Вона використовується в якості меню Файл. Поруч з нею знаходиться ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ. Під нею знаходиться стрічка. Під стрічкою знаходяться вкладки СТРУКТУРА і СЛАЙД. В середині робочого екрану відображається поточний слайд, а під поточним слайдом знаходиться рядок стану.

Тепер давайте детальніше розглянемо всі елементи інтерфейсу.

Почнемо з кнопки ОФІС. Після клацання миші по цій кнопці відображається єдине меню програми, яке створили в традиційному стилі PowerPoint. За допомогою цього меню можна відкривати або зберігати файли, створювати нову презентації, виводити на друк документи, а також виконувати інші, пов’язані з файлами, операції.

Праворуч від кнопки ОФІС знаходиться ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ. Єдине значення цієї панелі служить притулком для найбільш часто використовуваних команд PowerPoint. Спочатку на цій панелі знаходяться три кнопки, які відповідають таким командам: ЗБЕРЕГТИ, СКАСУВАТИ, ПОВТОРИТИ. Незалежно від того, яким було це число спочатку, воно може бути легко змінено як у більшу, так і в меншу сторону. Для додавання кнопки на ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ клацніть на кнопці НАСТРОЙКА ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ, яка знаходиться праворуч панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ. Після цього відобразиться меню найбільш часто вживаних команд PowerPoint. Для того щоб додати команду на ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ, виберіть потрібну вам і клацніть на ній лівою кнопкою миші, після чого вона з’явиться в ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ.

У НАЛАШТУВАННІ ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ є також додаткові опції.

Опція ІНШІ КОМАНДИ. Вибравши цю опцію, з’явиться діалогове вікно під назвою ПАРАМЕТРИ PowerPoint. У цьому діалоговому вікні ви зможете налаштувати ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ на ваш смак. Якщо ви розкриєте список ВИБРАТИ КОМАНДИ З, ви побачите всі групи кнопок. Розкрийте цікаву для вас групу. Виберіть будь-яку кнопку і натисніть на кнопку ДОДАТИ, після чого обрана вами кнопка перенесеться в список НАСТРОЙКА панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ. Можете також натиснути на кнопку ВГОРУ, після чого потрібна кнопка переміститися на один рівень нагору. За допомогою кнопок ВГОРУ і ВНИЗ можна регулювати розташування кнопок на панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ. Після того, як ви зробили всі потрібні дії, натисніть на кнопку OK і додані кнопки будуть відображатися в панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ.

Тепер давайте знову клацнемо на кнопки НАСТРОЙКА панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ і виберемо функцію РОЗМІСТИТИ ПІД СТРІЧКОЮ, після чого ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ розміщується під стрічкою. Якщо вас не влаштовує такий варіант розміщення ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ, знову клацніть на кнопці НАСТРОЙКА ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ і в списку, що з’явився знову натисніть на кнопки РОЗМІСТИТИ ПІД СТРІЧКОЮ, в результаті чого ПАНЕЛЬ ШВИДКОГО ДОСТУПУ повертається на старе місце.

У НАЛАШТУВАННІ ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ є також ще одна функція, яка називається ЗГОРНУТИ СТРІЧКУ. Якщо ми скористаємося цією функцією, стрічка згорнеться і не буде відображатися на екрані, при цьому слайдів буде приділено більше місця. Щоб повернути стрічку на старе місце знову, натисніть на кнопку НАСТРОЙКА ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ і виберіть функцію ЗГОРНУТИ СТРІЧКУ, в результаті чого стрічка з’явиться назад в інтерфейсі PowerPoint. Щоб видалити непотрібні кнопки з панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ, не обов’язково повертатися в налаштування панелі ШВИДКОГО ДОСТУПУ – можна просто клацнути на непотрібні нам кнопки правою кнопкою миші і вибрати пункт ВИДАЛИТИ з ПАНЕЛІ ШВИДКОГО ДОСТУПУ.

Після цього непотрібна кнопка зникне.

Тепер давайте розглянемо наступний елемент інтерфейсу, який називається СТРІЧКОЮ.

СТРІЧКА знаходиться вздовж верхнього краю екрану безпосередньо під заголовком Microsoft Powerpoint. Якщо ви працювали з попередніми версіями PowerPoint, то напевно звикли до ГОЛОВНОМУ МЕНЮ та набору ПАНЕЛІ ІНСТРУМЕНТІВ. Після ретельних досліджень фахівці з компанії Microsoft прийшли до висновку про те, що МЕНЮ та ПАНЕЛЬ ІНСТРУМЕНТІВ важко використовувати в роботі.

Тому в новій версії PowerPoint замість цих елементів “інтерфейсу для користувача” використовується СТРІЧКА, що поєднує можливості ГОЛОВНОГО МЕНЮ та ПАНЕЛІ ІНСТРУМЕНТІВ.

Звичайно, на те, щоб око звикло до нового вигляду користувацького інтерфейсу буде потрібно якийсь час, але зате потім ви зрозумієте, наскільки СТРІЧКА зручна колишніх МЕНЮ та ПАНЕЛІ ІНСТРУМЕНТІВ.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Вкладка Вставка в PowerPointВкладка Вставка в PowerPoint

На вкладці Вставка розташовуються елементи управління для вставки всіх необхідних об’єктів, розміщення яких в презентації надає наочність усного мовлення доповідача і дає можливість слухачеві отримати найбільш повне уявлення про розкривається темі.

Вступ. Що таке презентація?Вступ. Що таке презентація?

Презентація – це форма подання інформації як за допомогою різноманітних технічних засобів, так і без них. Як правило, представляються нові проекти, товари, послуги, ідеї і т.п. В цілому завдання презентації

Використання об’єктів WordArt в якості водяних знаківВикористання об’єктів WordArt в якості водяних знаків

Декоративні написи, виконані в світлих тонах, часто використовуються як водяні знаки. Такі написи можуть нести корисну додаткову інформацію. Наприклад, водяними знаками можна помітити листи презентації, призначені для демонстрації в скороченому